السلام عليكم و اهلا و سهلا بكم جميعا
هذه طريقة أخرى للخبز خالى من الجلوتين و خالى من اللبن و قد جربتها و بفضل الله النتيجة حلوة و طرية ما شاء الله و أنا أحب هذه الوصفة لأنى بحس أن دقيق الرز اللزج يفرق فى العجين
أرجو قرأة المقال الخاص بخطوات نجاح الخبز
أرجو قرأة المقال الخاص بخطوات نجاح الخبز
Dry المقادير
كوب و ثلث من الرز البنى
2/3 من الرز اللزج الغراوى
كوب من التبيوكا
معلقة كبيرة من الخميرة......أنا أستخدامت معلقين و نصف صغيرة
معلقتين ص من الجيلاتين البودرة
معلقة كبيرة من الزنتان
معلقة من الملح
معلقتين ك من السكر أو العسل
المواد السائلة
كوب أو كوب و ربع ماء دافىء (حسب احتباج العجيب) ؟
أربع بيضات و لكنى استخدمت 3 بيض مخفوقة جيدا
ربع كوب من الزيت الزيتون
معلقة ص من الخل
حديثا عملت هذه الوصفة بثلاث بيضات و بالنسبة للكوب التبيوكا أستخدمت نصف تبيوكا و نصف نشا البطاطس و النتيجة جميلة بفضل الله
الطريقة
فى العجان خلط الحميع السائلة مع استخدام كوب واحد من الماء الدافىء (1
(2)فى بولة أخرى خلط حميع المكونات الاساسية وقلبيه جيدا حتى تمتزج جميع المكونات
ثم أضافة المواد الاساسية (الخطوة الثانية) الى السائلة (الخطوة الاولى) و عجنيهم لمدة دقيقتين و قلبيه بالسباتيولا و لو الخليط ناشف و جاف ضعى الربع الباقى من الماء و اعجنيه تانى و فى النهاية الخليط يجب ان يكون طرى جدا و طبعا لزجا (كأنه خليط كيك ثقيل جدا جدا ثم اتبعى نفس الخطوات التى فى هذا
http://celiacarab.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html
من أول خطوة الصينية و كيفية وضع العجين فى الصينية و اعملى الشكل اللى تحبيه و هية خطوة متعبة و لكنى وفرى لنفسك مكان مريح لكى تضعى العجين بطريقة سليمة و مستوية ماسك فى الصينية من تحت و من فوق تأكدى أن شكله متكامل
من أول خطوة الصينية و كيفية وضع العجين فى الصينية و اعملى الشكل اللى تحبيه و هية خطوة متعبة و لكنى وفرى لنفسك مكان مريح لكى تضعى العجين بطريقة سليمة و مستوية ماسك فى الصينية من تحت و من فوق تأكدى أن شكله متكامل
ثم اتركيه يختمر لمدة 30 دقيقة فى مكان دافىء ثم يخبز فى فرن سابق تسخنيه على 200 لمدة 15 دقيقة و تأكدى انه استوى عن طرق خلة الاسنان تخرج نظيفة و اخرجيه من الفرن و اتركييه لمدة 5 دقائق ثم
ضعيه يبرد براحته على المنخل
هنا الصور كما وعدتكم
بعد تمام تبريده سوف تفتحيه من النصف لكى يكون جاهز للحشو بعد خروجه من الفريزر
لم يكن الفرن بالسخونة المطلوبة فتقريبا أخذ منى فى الفرن 20-25 دقيقة
ضعيه يبرد براحته على المنخل
هنا الصور كما وعدتكم
هنا أنا أستخدمت الكمية الماء كلها+ معلقة و نصف ماء كبيرة لأنى استخدمت 3 بيضات و لكن لا تضعى ماء زيادة عن المطلوب مثلى , أنا احبه كما يظهر فى الصورة أو أثقل بسيط جدا |
بعد تمام تبريده سوف تفتحيه من النصف لكى يكون جاهز للحشو بعد خروجه من الفريزر
لم يكن الفرن بالسخونة المطلوبة فتقريبا أخذ منى فى الفرن 20-25 دقيقة
المرجع و الطريقة من the baking beauties (hamburger buns)
بالهنا و الشفا
هناك تعليقان (2):
تسلم إيديكى
تسلمى و شكرا يا مامينوا و ان شاء الله هعملها تانى و انزلك الصور
إرسال تعليق