الخميس، 9 يونيو 2011

كيكة كريم كراميل قدرة قادر

السلام عليكم كان عندى عمتى و هى ما شاء الله تبارك الله تعرف تعملها حلو و كانت تقرأ فى كتاب الشيف أسامة فققرنا نعمل وصفتة بنفس المقادير و لكن أستبدلنا الدقيق بدقيق خالى من الجلوتين و طلع طعمها جميل ما شاء الله .

المقادير الكراميل
  ٢ كوب سكر
  ٤ معلقة كبيرة ماء.
( ملحوظة: عمتى بتعمل الكراميل أحلى و لما يبتدى يصفر ضعى 2-3 نقط ليمون و لما يبقى بنى اللون ضعى معلقتين ماء لكى لا يلتصق بالطبق الغرف). فى الصور المرفقة كان صعب قوى نطلع الكيكة من الطبق لان كان الكراميل سميك و ثقيل قوى.
انا ما بتفرق معى اى طبخة او كيكة بعملها هى هى و لكن بدقيق خالى من الجلوتين أو دقيق رز

الطريقة
بعد عمل الكراميل يتم وضعة فى القالب مع مراعة تغطية القالب كلة ثم تركة ليبرد تقريبا 10 دقائق


للكريم:5 بيض
نصف كوب سكر
 ٢ كوب حلبيب
1 معلقة صغيرة فانيليا

الطريقة

يخفق البيض على سرعة متوسطة ثم السكر + الحلبيب+فانيليا مع الاستمرار فى الخفق ثم وضعة على الكراميل البارد.


 للكيك
 ٢ بيض
1 معلقة صغيرة فانيليا
1 كوب سكر بودرة.
 ٢ معلقة كبيرة حلبيب
نصف كوب زيت

 كوب دقيق خالى من الجلوتين يمكن زيادة م كبيرة حتى يتكون الخليط
نصف معلقة صغيرة بيكينج باودر

الطريقة
يخفق البيض ثم فانيليا + السكر البودرة مع الخفق.
يضاف الحلبيب و الزيت مع الاستمرار فى الخفق.
ثم يضاف الية الدقيق +بيكينج باودر مع الاستمرار فى الخفق.

ثم يصب الخليط فوق الكريم كراميل كما موضحة فى الصورة و يوزع بالتساوى.

يوضع قالب الكيك فى حمام مائى و يخبز فى فرن سابق تسخينة لمدة ساعة أو حتى تمام النضج.
و يستحب أن يكون الحمام المائى فوق نصف قالب الكيك و يكون دافى و ليس بارد الماء.
بعد تمام النضج يوضع القالب فى ماء دافى لمدة 3 دقائق حتى تسيل الكراميل و يقلب فى طبق التقديم ,و الهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات: