الأربعاء، 29 يونيو 2011

Sponge Bob Cake


أهلا بكم جميعا...

منذ أقل من عام و أنا نفسى أتعلمه  و أعمل أشكال من الفوندان. و ابنى فى أخر أيام المدرسة  واحدة من المدرسين عملت Sponge Bob cake و بفضل الله كان نفسه يأكل منها فحبيت أنى أعملها علشان كلنا نكون فرحنين بس بعد لما عملتها قال فين الكرافتة و بقيت لبسة :) 
أن شاء الله المرة القادمة تكون أحسن و أحلى و شكل تانى حيث أنها أول تجربة لى.

المقادير الكيكة: 
كيكة الشكولاتة الخالية من الجلوتين. أو ماتحبى 

أنا أستخدمت:-
فوندوا Fondant اللى لونه أصفرو ممكن أستبداله بكريم شانتيه على النت موجود تورت منه كتير. 
اللون الأبيض حبيت أقلل الFondant للأنى مش عرفة هو مسموح و لا ممنوع فاستخدمت كريم شانتيه كذلك فى اللون الأزرق.
اللون الأسود و الأحمر و الأخضر Writing Icing Pencil Dr Oatkorالمكونات خالية من الجلوتين على قد فهمى.
اللون البنى الحمد لله كان فادى ليس عندى اللون  و الحمد لله فى الأخر ربنا أكرمنى شكولاته مطبخ مبشورة :) و ممكن نيوتيلا.

أماكن بيع المنتجات:
اFondant من محل (درب البرابرة) فى الدقى و يوجد فرع فى مدينة نصر و مصر الجديدة و هو محل مستلزمات تورت و حلويات.
الألوان الصناعية Food Colors ماركة (Spice Supreme من محل بترو بجانب مسجد حامدية الشزلية فى المهندسين على ناصية بون أبتييه Bon Appetit هو موجود فى محل درب البرابرة و لكن خلص من عندهم و بفضل الله لقيته فى بترو.
قلم الكتابة Icing Pencil كان زوجى العزيز أشتراهم من دبى و لكن أنا شوفته مركة تانية فى ألفا الدقى و شكلها أحلى :).

الطريقة: تلونين ال Fondant
أرجو متابعة هذا الرابط فاذا كان صعب فهم الكلام الانجليزى بالرجاء كتابة تعليق و سوف أترجم ما تريدون
لعمل العيون:
كوباية (كوب شرب) مدور و رسمته بالقلم الأسود.

ثم أختارى الشكل التى أحبتيه ل Sponge Bob و تصفحى الأنترنت و أختارى شكل التورتة اللى عجبك بالنسبة لى أنا حبيت هذا الشكل لانه سهل .
 لكل أذا حبيتى أستخدام الFondant بعد التأكد من المكونات انها مسموحة فيجب أن تشاهدوا جميعا هذا الرابط الذى هو يعتبر بعد البحث هو الوحيد الذى يشرح الخطوات بالتفصيل معلش هو ألمانى بس المهم النظرو ليس الكلام :)


يا رب أكون فتحت باب الزينة للجمعين لأن كدة ولادنا هيحبوا الرجيم بتاعهم أكتر و نعمل لهم أشكال كما يروا فى الاماكن الأخرى لو Fondant ممنوع سهل نعمل Icing و كريم شانتيه و لونيه الألوان.

بالهنا و الشفا :)

هناك 3 تعليقات:

دينا محمود شوقى يقول...

تسلم ايديكى يا جرين شكلها تحفة اوى بس المشكلة فى الفوندان ينفع و لا لأ اصل انا قلوقة اوى و المشكلة لو هو مش خالى من الجلوتين ممكن مياكلوش بس مش حيلوث الكيكة اللى تحتيه

salma يقول...

منورة المدونة كلها :) الله مفيش مشكلة خالص لو الفوندان من ممنوع ممكن نعمل القاع الأساسى (لونه أصفر) بIcing or Frosting
و على النت طرق كثيرة للأتنين و الألوان الصناعية لو ماركة مفيش فيها مشكلة بأذن الله
و ممكن ترسمى الصورة بالقلم الطبخ الأسود و لونى كله بالكريم شانييه متنوع الألوان على حسب المطلوب . ومفيش مشكلة بفضل الله كله ميسور و يوجد بديل نحن لا نعملها كل يوم دة مثلا مرة أو مرتين فى السنة .
يمكن أنا أكون خاطئة و لكنى لا أقفل الأبواب أمامى. تعالى نفكر مع بعض و مثلا أنا فكرت بالنسبة للفهم البنى كنت هعمله بالنيوتيلا. فكرة كويسة و طعم فوق خطير
.

دينا محمود شوقى يقول...

المدونة منورة باصحابها يا حبيبتى هو الاضمن فعلا الكريم شانتيه بالالوان المسموحة او احنا نعمل الفوندان فى البيت بس دى شغلانة تانية لما نخلص من الاساسيات الاول و تسلم الايادى