السلام عليكم و اهلا بكم جميعا.....
اليكم هذا الخبز الحمص الخالى من الجلوتين؛ طرى و جميل و طعم الحمص ليس ظاهر فيه و هو مشهور جدا فى المدونات الأجنبية اذا تريدون أن تبحثوا عنه اكتبوا فى البحث Tom 's gluten free bread , و جربتوا كتير و دائما بفضل الله بتنجح معايا و اليوم عملته فحبيت تعرفوه والحمد لله وصفة جميلة ثم الشكر لمبتكر هذه الوصفة.
المقادير:-
- كوب و ثمن (يعنى نصف الربع) كوب من الدقيق الحمص.
- كوب من البيوكا + م ك أيضا.
- كوب من نشا الذرة.
- م ك من الزنثان.
- م ك من الخميرة الجافة.
- م ص من الملح.
- 2 م ك من السكر.
- ربع م ص من كريم الترتار أو البيكينج باودر.
المواد السائلة:-
- 3 بيضات مضروبة.
- 3 م ك زيت.
- كوب و ثمن من الماء أو أقل. ابدأى بكوب.
الطريقة:-
كما فى الطرق السابقة؛ خلط جميع المقادير الجافة ثم أضافة السائل اليها بالتدريج حتى يتكون عندك خليط الخبز.
و اذا تحبى ممكن الماء+الخميرة و السكر و تختمر ثم اضافتها مع البيض الى المواد الجافة.
و اليكم الصور:-
ضعيها بطريقه متساويه بأصابع يديكى حتى يكون شكلها مثل الصورة التالية |
اتركيها تختمر حتى يضاعف حجمها ثم ضعيها فى فرن سابق تسخينه على 180-190 لمدة 30-45 دقيقة أو حسب حرارة الفرن عندك |
و أيضا بعملها كعيش كيزر:-
بالهنا و الشفا....
هناك 4 تعليقات:
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من فضلك كنت عاوزة أعرف لو دقيق التابيوكا لسة متوفر فى مصر
وياترى موجودة جبنة وزبادي من حليب الصويا
إن شاء الله هنزل للاستقرار فى مصر وكنت عاوزة اطمن انى هلاقى أكل ابنى بسهولة
شكرا جزيلا
سلام عليكى و شكرا لكى....التبيوكا موجوده و بتشتريها من شركه الانصارى و يوجد لبن صويا و لكن زبادى صويا اعتقد لا.... بالنسبه للجنبه يوجد جبن و نكهات و لكن نصيحه لكى احضرى معاكى كل التقدرى عليه لان مش مضمون ظروف البلد(خصوصا منتجات الصويا)..و تيجى بالسلامه..
بالنسبة للحمص، بشترى حمص الاكل و بطحنه و بيكون دقيق،...
اسفة حصل عطل و مسحت رسالة حضرتك.
إرسال تعليق