الاثنين، 16 يناير 2012

بسكوت ذى التويكس

السلام عليكم و أهلا بكم جميعاااااا....
سهلة الطريقة  و هى عبارة عن بسكوت +طبقة كراميل+ ثم طبقة شكولاتة و ممكن مكسرات.
  
مقادير البسكوت المفضل لكى أنا عملت طريقة ال Graham Crackers فى هذا الرابط:-
و أستخدمت الدقيق الرز الأبيض+نشا البطاطس و التبيوكا.


بالنسبة للكراميل:-
4 -6 معالق سكر فى تيفال لما تسيح و يبقى لونها بنى يوضع عليها قليل من كريمة لبانى جهينة مع التقليب المستمر حتى يتكون عنك كراميل.
يمكن وضع موز مقطع فوق الكراميل بيكون طعمها حلو جدا...
 توضع فوق البسكوت المخبوز ثم يترك ليهدأ و يبرد قبل أضافى الشكولاتة.
 المرة القادمة سوف أزود كميه الكراميل لان أعتقد سوف يكون شكلها و طعمها أجمل...بنحب طعم الكراميل.


الطبقى الأخيرة:-
شكولاته سايحة فى التيفال أو بخار الماء مع شوية سكر و م ص من الزبدة و ممكن شكولاته فقط حسب النوع الشكولاته المستخدم.
 توضع فوق الكراميل البارد نوعا ما ثم يوضع البيركس فى الثلاجة لمدة ساعتين أو حتى تجمد تماما ثم يتم تقطيعها...

أضافى مكسرات مشكلة فوق الشكولاتة أذا تحبى
  


  توضع فى ورق زبدة لكى يسهل فى الاخر خالص ان تقطعيها و تشليها بسهولة..توضع العجينة مع الضغط عليها حتى تكون متساوية و أغرزيها بالشوكة فى النهاية لكى لا تتنتفخ فى الفرن 

بعد خروجها من الفرن

السكر المحروق فى التيفال ثم وضع الكريمة اللبانى مع التقليب المستمر

الشكل النهائى
 بالهنا و الشفا.....


هناك تعليقان (2):

Laila Hussein يقول...

7elwa awi ya Salmah.. 3arfah feeh taree2a sahla tesaya7i el shokolata fel microwave lemoddet de2ee2a we nos.. bass ba3d koll noss de2ee2a te2allebi

salma يقول...

شكر يا ليلى و حلو قوى أننا كلنا نساعد بعض :).