الخميس، 5 مايو 2011

بيتزا الفواكه







اهلا و سهلا جميعا

www.thebakingbeauties.com/2009/05/fruit-pizza.html

المقادير:
*بسكويت.
*مهلبية أو جبنة.
*الفواكهة.
*طبقة اللامعة و مسكة الفواكه.
*مقادير البسكويت:-
3/1 كوب من المرجرين طرى أنا استخدمت زبدة.
2/1 كوب من الرز الابيض
2/1 معلقة ص من الزنتان
2/1 معلقة ص من الجيلاتين
بيضة
2/1 كوب من السكر أنا دائما أقلل السكر عن المقدار المكتوب
1 2/1 معلقة ص من اللبن.
معلقة ص من البيكينج باودر.
2/1 معلقة ص من الفانيليا
رشة ملح
4/1 كوب من التبيوكا
4/1 كوب من نشا البطاطس.
الطريقة:
ضرب الماجرين حتى تكون ككريمة ثم ضعوا
الرز+زنتان+الجبلاتين+بيض+سكر+الملح+بكينج باودر+فانيليا+ اللبن أضربيهم جيدا ثم ضعى التبيوكا و النشا و أعجنيهم باليد حتى تتكون عجينة ثم أفرديها بالتساوى فى الصينية.
تخبز فى فرن 175 درجة حتى تستوى و يكون لونها بنى.

* الكريمة أنا عملت مهلبية لانى لا أثق فى مكونات الجبن:-
لا أعرف المقادير الأمريكية و لكن تقريبا كوب من الجبنة + 4/1 كوب من السكر البودرة و معلقة فانيليا.
أنا عملت مهلبية تقريبا كوب و نصف أو كوبين.
و ضعيه على طبقة البسكوت بعد ما تبرد تماما ( الجبنة أو المهلبية) تكون بردة.
*الفاكهة:
فراولة-كيوى-أناناس.........- عنب ذى ما تحبى.
*الطبقة الأخيرة جميل طعمها:
2/1 كوب من السكر.
رشة ملح
معلقتين و نصف كبيرة من النشا
2/1 كوب من عصير البرتقال
معلقتين ص من الليمون
4/1 كوب من الماء
2/1 معلقة ص من يشر البرتقال (ليست ضرورية).
الطريقة:
كله مع بعض على النار حتى تتماسك مع التقليب و تتبخر تقريبا دقيقتين (بشر البرتقال لو تحبوا) و لما تبرد نضعها على الفاكهة ثم توضع فى الثلاجة لمدة ساعتين و بعدين بالهنا و الشفا
.

هناك تعليقان (2):

دينا محمود شوقى يقول...

شكلها مغرى اوى تسلم ايديكى

salma يقول...

شكرا يا دينا, طلعت روعة و عمرى ما كنت اتخيل انى هعرف اعملها جربيها و قولليلى ايه رأيك:)