السلام عليكم جميعا..
طبعا بالنسبة للأطفال أهم حاجة عندهم العيش (الخبز الطرى) و اللى طعمة حلو و خصوصا فى وقت المدرسة دائما بدور على الطرق اللى تكون طرية لأطول وقت بدون أستخدام ميكروويف.و هذه الوصفة بفضل الله عملتها انهاردة و طعمها فعلا بالنسبة لى لا يفرق عن الخبز الحقيقى جربوها و يا ريت تكتبوا لى اية رأيكم. مرفق ايضا اللينك اللى جبت الطريقة منه.http://www.gfutah.org/recipes/Hamburger_Buns.html
و نفس الطريقة عملت منها السيدة عيش توست و يمكنكم أن تروا صورته تحت عنوان:-
white sandwish bread
المقادير:-
كوب و نصف من دقيق الرز الابيض.
كوب و نصف من التبيوكا.
ربع كوب من اللبن البودرة.
معلقتين كبيرة من السكر.
معلقة كبيرة من الزنتان.
معلقة ك من الخميرة (أنا استخدمت معلقين و ربع صغيرة).
معلقة صغيرة من الملح.
بيضة مخفوقة.
معلقتين كبيرة من الزيت.
معلقة صغيرة من خل التفاح.
كوب و ثلث من ماء الدافى.
الطريقة:
خلط كل المكونات الجافة ثم خلطها جيدا.
فى بولة اخرى ضرب البيض ثم خلطه (الزيت و الخل و الماء).
خلط كله مع بعض و عجنة لمد 3-5 دقائق.
ثم ضعية بالشكل اللى تحبية و اتركية يختمر لمدة 20 دقيقة بس أنا عملته 30-40 دقيقة سخنى الفرن أثناء الدقائق الاخيرة من التخمير على درجة 175-180 و لما يختمر دعيه فى الفرن 25 دقيقة و حتى يتحمر الوجة و تتأكدى أنه أستوى من الداخل.
و بالهنا و الشفا.
معلومة دائما دائما كل لما يكون الخليط لزج جدا فى اليد كل لما يطلع نتيجة أجمل و أكثر طرية و بحس أيضا أن كلما لما تكون نسبة النشا قريبة من الدقيق يطلع نتيجة أكثر من رائعة.
طبعا بالنسبة للأطفال أهم حاجة عندهم العيش (الخبز الطرى) و اللى طعمة حلو و خصوصا فى وقت المدرسة دائما بدور على الطرق اللى تكون طرية لأطول وقت بدون أستخدام ميكروويف.و هذه الوصفة بفضل الله عملتها انهاردة و طعمها فعلا بالنسبة لى لا يفرق عن الخبز الحقيقى جربوها و يا ريت تكتبوا لى اية رأيكم. مرفق ايضا اللينك اللى جبت الطريقة منه.http://www.gfutah.org/recipes/Hamburger_Buns.html
و نفس الطريقة عملت منها السيدة عيش توست و يمكنكم أن تروا صورته تحت عنوان:-
white sandwish bread
المقادير:-
كوب و نصف من دقيق الرز الابيض.
كوب و نصف من التبيوكا.
ربع كوب من اللبن البودرة.
معلقتين كبيرة من السكر.
معلقة كبيرة من الزنتان.
معلقة ك من الخميرة (أنا استخدمت معلقين و ربع صغيرة).
معلقة صغيرة من الملح.
بيضة مخفوقة.
معلقتين كبيرة من الزيت.
معلقة صغيرة من خل التفاح.
كوب و ثلث من ماء الدافى.
الطريقة:
خلط كل المكونات الجافة ثم خلطها جيدا.
فى بولة اخرى ضرب البيض ثم خلطه (الزيت و الخل و الماء).
خلط كله مع بعض و عجنة لمد 3-5 دقائق.
ثم ضعية بالشكل اللى تحبية و اتركية يختمر لمدة 20 دقيقة بس أنا عملته 30-40 دقيقة سخنى الفرن أثناء الدقائق الاخيرة من التخمير على درجة 175-180 و لما يختمر دعيه فى الفرن 25 دقيقة و حتى يتحمر الوجة و تتأكدى أنه أستوى من الداخل.
و بالهنا و الشفا.
معلومة دائما دائما كل لما يكون الخليط لزج جدا فى اليد كل لما يطلع نتيجة أجمل و أكثر طرية و بحس أيضا أن كلما لما تكون نسبة النشا قريبة من الدقيق يطلع نتيجة أكثر من رائعة.
هناك تعليقان (2):
الخميرةتحتوي على جلوتين
أهلا و سهلا....
يوجد أنواع من الخميرة لا تحتوى على الجلوتين و يجب أن تتأكدى قبل الشراء و لكن بفضل الله هنا فى مصر نحن لدينا أنواع من الخميرة المسموحة منها SAF و DLC .....و بالتوفيق أن شاء الله و أسفة على التأخر فى الرد.
إرسال تعليق